Wednesday, June 19, 2013

MAJLIS SYIAH DISERBU MAIS | Kebangkitan SYIAH Di Malaysia


MAJLIS SYIAH DISERBU MAIS | Kebangkitan SYIAH Di Malaysia | PERANG DI SYRIA yang berlanjutan sekarang ini mencetuskan momentum kemunafikan golongan Syiah di mana-mana, video yang aku kongsi ini bukanlah video baru, tetapi kejadian ini berlaku di Selangor, bapa mereka di Iran telah melakukan kezaliman yang dasyat kepada penduduk Syria. Di Malaysia serpihan golongan ini tidak dinafikan ada.


Kita mengenalpasti bualan orang ramai bahawa Syiah di Malaysia tidak lama lagi akan tercetus momentumnya. Orang-orang berfahaman Syiah di Malaysia ini mungkin tidak seagresif di Iran tetapi mereka bermain dalam diam, mereka mungkin telah memasuki masjid-masjid dan surau-surau, sehinggalah mereka juga mungkin berada dalam kolompok pemimpin-pemimpin politik.

Gerakan sulit mereka ini sukar dikesan dengan kemunafikan yang ada di dalam diri mereka. Aku merasakan sangat daif dengan isu ini, aku tidak punya hujah yang konkrit untuk memahami aqidah Islam. Seperti orang lain juga aku mengharapkan aku tergolong dalam orang-orang yang mendapat hidayahnya.

Ya Allah, mantapkanlah aqidah kami semua.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Tinta Asyraf. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks